عارف: اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی برعهده دانشگاهیان است

ساخت وبلاگ


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، محمدرضا عارف عصر سه شنبه در آئین گرامیداشت هفته معلم در تالار ۱۷ شهریور دانشگاه خوارزمی در سخنانی با بیان اینکه در حال حاضر خط فقر در وضعیت نگران کننده ای قرار دارد، اولویت مجلس دهم را ایجاد رونق اقتصادی و مبارزه با بیکاری در کشور عنوان کرد.
وی با ابراز خشنودی از نامگذاری امسال تحت عنوان «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» از سوی رهبر معظم انقلاب این نوع اقتصاد را یکی از مترقی ترین سیاست های نظام دانست و خاطرنشان کرد: درخصوص سیاست های اقتصاد مقاومتی کار سنگینی در مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفت.
عارف گفت: اقتصاد مقاومتی به طور حتم متبرک ترین سیاست اقتصادی کشور است که از یک سو پویایی اقتصاد و از طرف دیگر مقاوم سازی اقتصاد در مواجه به تکانه های مختلف از جمله نفت و تحریم ها را به دنبال خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه ایران در کنار پویایی نیازمند ایجاد ثبات اقتصادی است، گفت: اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی در واقع بر عهده دانشگاهیان است.
عارف با اشاره به یکی از بندهای اقتصادی مقاومت در حوزه علم و فناوری تاکید کرد: سهم اقتصاد دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی حداقل ۵۰ درصد می باشد.
وی افزود: اگر بخواهیم مطابق چشم انداز به رشد هشت درصدی اقتصادی دست یابیم و نرخ بیکاری و تورم را تک رقمی کنیم راهی جز حرکت به سوی اقتصاد دانش بنیان نخواهیم داشت.
عارف با اشاره به وابستگی عظیم دولت ها در طول سال های گذشته به درآمدهای نفتی گفت: به طور حتم بخشی زیادی از گرفتاری های امروز کشور ناشی از وابستگی به این ثروت خدادادی و نگاه قیم مآبانه به نفت است در صورتی که ما باید این ثروت را با ایجاد ارزش افزوده به ثروت های بیشتری تبدیل کرد.
منتخب مردم تهران در مجلس دهم در بخش دیگری با اشاره به فرا رسیدن هفته معلم نیز گفت: هفته معلم بهانه ای برای ارزیابی عملکرد مان در این بخش و از سویی نیز بهانه ای برای تقدیر از کسانی است که این روز به نام آنها نامگذاری شده است.
وی با تاکید براینکه، معلم در تعلیم و تربیت از نقش کلید برخوردار است گفت: صمیمانه باید از زحمات معلمان برای تربیت نوجوان و جوانان کشور قدردانی کرد و معلمان در طول سه دهه گذشته خدمات شایسته ای را انجام داده اند.
عارف افزود: به طوری که نرخ بیسوادی در کشور کاهش پیدا کرده است و نرخ باسوادی تقریبا دو برابر قبل از انقلاب افزایش یافته است و در آینده ای نزدیک شاهد جشن ریشه کن شدن بیسوادی در کشور خواهیم بود.
وی در عین حال اضافه کرد: البته در یک ارزیابی کلی احساس ما این است که به تربیت و تزکیه در نظام آموزشی کشور کمتر پرداخته شده است چرا که امروز با انواع و اقسام آسیب های اجتماعی مواجه هستیم.
عارف با بیان اینکه اینجا دانشگاه است و باید مسائل کشور در آن مطرح شود گفت: امروز باید دید کشور به لحاظ اعتیاد در چه وضعیتی است و به چه سطوحی کشیده شده است و یا نرخ طلاق و سایر مشکلات اجتماعی در چه وضعیتی است، که البته همه دال بر آن است که علی رغم تاکیدی که در دین اسلام به تزکیه شده است از این موضوع کاملا غافل بوده ایم.
وی گفت:قصد ندارم وضعیت دبیرستان ها و حتی قبل از دبیرستان ها را در اینجا تشریح کنم اما باید گفت که نظام ما در وضعیت اجتماعی بابحران مواجه است و وظیفه دانشگاهیان است که به این مسائل بپردازند.
وی با بیان اینکه ما نباید از تزکیه و تربیت غافل می شدیم گفت: در آموزش زمانی خانواده دانش آموز یک دغدغه کنکور قبل از کلاس دوازدهم داشت اما حالا از قبل از دبستان برای بچه ها کنکور گذاشته ایم و این هنر ما پس از گذشت ۳۰ سال از آموزش در زمان بعد از انقلاب است.
عارف همچنین ضمن تاکید بر توجه به افزایش منزلت اجتماعی معلمان جامعه بعنوان شغل انبیاء گفت: معلمی که در رفع مسائل اولیه زندگی خود دچار مشکل است به طور حتم نمی تواند در تربیت دانش آموز و یا دانشجو موثر و الگو باشد.
وی ضمن تاکید بر پیگیری مطالبات بحق معلمان در مجلس دهم گفت: تا هنگامی که به معلم بگوییم حق نداری مطالبات صنفی خود را پیگیری کنی و منزلت اجتماعی معلمان روز به روز تقلیل پیدا کند با وضعیت کنونی مواجه خواهیم بود.
وی همچنین با تاکید براینکه آثار پیشرفت علمی باید در زندگی مردم محسوس باشد گفت:اگر علم به ثروت تبدیل و به دانشگاه نسل سوم ارتقاء یافته ایم موفق عمل کرده ایم و اگر تنها گرفتن دانشجو و دادن مقاله باشد نشان می دهد که تنها بعنوان یک بخش فعال بوده ایم.
منتخب نخست مردم تهران در مجلس دهم در ادامه با بیان اینکه ما آموزش عالی کشور را یک بخش نمی دانیم گفت: اتکا سند چشم انداز به دانشگاه است و در سیاست های کلی و فناوری نیز ما باید در دنیای اسلام قطب علمی و تاثیرگذار باشیم و مرجعیت علمی پیدا کنیم و این با توجه به پتانسیل های علمی که در جوانان کشور وجود دارد دست یافتنی است.
وی گفت: برای رونق اقتصادی و دهه چهارم که دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری شده است گفت: بنا بر این بوده است که در این دهه مشکلات معیشتی اقشار آسیب پذیر جامعه کاهش یابد و در شان این نظام نیست و چشم همه برای از بین رفتن فقر به دانشگاه هیان و اساتید دانشگاه ها است.
عارف با بیان اینکه برنامه ششم یا در مجلس فعلی تصویب می شود که انتظار ما این است که کلیت مجلس نهم اجازه بدهد مجلس بعدی آن را تصویب کند و با عجله قانون تصویب نکند که ما را با مشکل مواجه کند واجازه بدهد که مجلس دهم با سعه صدرو آرامش در چارچوب سیاست های کلی نظام تصویب کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت:برنامه ششم باید در یک فضای آرام و کارشناسی به تصویب برسد و دانشگاهیان کمک کنند که جهت گیری اصلی برنامه بر پایه رشد اقتصادی و کاهش هرچه بیشتر فقر، فساد، تبعیض و آسیب های اجتماعی استوار باشد.
وی همچنین با اشاره به زحمات تمامی معلمان و اساتید در طول سه دهه گذشته گفت: امروز ۱۷۰ هزار دانشجوی ما به ۴٫۵ میلیون دانشجو افزایش یافته و از سویی نیز سهم تولید علم مکتوب نیز ۱٫۵ درصد بیش‌تر از تولید علم جهانی است، یعنی این مقدار ۵۰ درصد بیش‌تر از متوسط جمعیت ما است.
وی در عین حال اضافه کرد: البته نباید تنها به تعداد مقالات آی اس آی اتکا داشته باشیم و اعلام کنیم که ۱٫۵ درصد است چراکه همزمان با رشد کمی باید از رشد کیفی علم نیز برخوردار شویم.
عارف با اشاره به رتبه ایران در شاخص های مختلف علمی نیز گفت: در فضای کسب و کار از میان ۱۸۹ کشور رتبه ۱۳۰ و در شفافیت نیز با توجه به اینکه ما دارای یک نظام ارزشی هستیم متاسفانه رتبه بالای ۱۴۰ و در رقابت پذیری صنعتی رتبه ۶۷ و در حوزه شاخص های نوع آوری نیز از رتبه ۱۲۰ را برخورداریم که همه اینها نیازمند اصلاح است و به طور حتم ما می توانیم.
عارف در ادامه با اشاره به اینکه، خوشبختانه در جهت پویاتر شدن اقتصاد دانش بنیان قرار است حرکت جدی در کشور صورت گیرد گفت: این بحث باید بصورت جدی در دانشگاه پیگیری شود و اینکه چگونه این سیاست ها اجرایی شود باید برای آن چاره اندیشی کرد و نظام نیز از آمادگی لازم برای تغییر برنامه برخوردار است.
وی ضمن تاکید بر پرداخت هرچه بیشتر به راهکار اقدام واجرای اقتصاد مقاومتی در دانشگاه ها و با بیان اینکه در دولت خوشبختانه با همکاری سایر نهادها ستاد اجرایی بسیار مناسبی تشکیل شده است، اظهار امیدواری کرد که در این خصوص به پیشرفت های مناسبی دست یابیم.
در ادامه این آئین که با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان همراه بود، از اساتید نمونه و بازنشسته دانشگاه خوارزمی با اهدا لوح تجلیل بعمل آمد.
علمی**۱۸۳۶**۳۰۶۱**۱۴۴۰

انتهای پیام /*

آی تی رسا ن ایران...
ما را در سایت آی تی رسا ن ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان itrasan بازدید : 252 تاريخ : چهارشنبه 15 ارديبهشت 1395 ساعت: 4:55