استفاده نکردن بهینه ازنیروهای متخصص اصلی ترین مشکل تجاری سازی علم

ساخت وبلاگ


محمود فتوحی فیروزآباد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، با تاکید بر اینکه فرار مغزها را به تنهایی نمی توان عامل اصلی تبدیل نشدن علم به ثروت در کشور دانست، گفت:به هر حال بحث فرار مغزها در قالب مهاجرت نخبگان و دانشمندان تا حدودی در تمامی کشورها مطرح است و این مساله به هیچ وجه محدود به ایران نیست.
وی با بیان اینکه، به قدر کافی نیروی متخصص، توانمند و دانشمند در حوزه های مختلف در کشورمان وجود دارد، بر شناسایی دقیق راهکارهای استفاده صحیح و بهینه از این نیروهای ارزشمند تاکید کرد و گفت: در غیر اینصورت حجم فعلی مهاجرت ها به خارج بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
فتوحی با اشاره به این که، دانشگاه های کشورمان در حال حاضر در حوزه فعالیت های پژوهشی بنیادی و کاربردی و مسائل مرتبط با آن از پتانسیل های بسیار مناسبی برخوردارند، گفت: به هرحال در حال حاضر با انباشت نیروهای متخصص و قابلی در فضای علمی کشور مواجه ایم و در چند سال اخیر و پس از راه اندازی دوره های تکمیلی در دانشگاه ها این سرمایه ارزشمند افزایش یافته است.
وی با تاکید براینکه، راهکار استفاده از این سرمایه ارزشمند علمی نیازمند مقداری برنامه ریزی و پیگیری به منظور بارور شدن هرچه بیشتر این استعدادهای نهفته است، لازمه اصلی تبدیل علم به محصول و ثروت آفرینی را استفاده و بهره گیری صحیح از نیروهای متخصص دانشگاه ها عنوان کرد.
رییس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه، در حوزه خلق و پرورش ایده تاکنون موفق عمل کرده ایم، درعین حال اظهارکرد: مشکل ما در مرحله تبدیل ایده به محصول و ثروت است که شاید به دلیل آن است که در ابتدای راه قرار داریم.
وی با بیان اینکه، موضوع مالکیت فکری از جمله مسائلی است که در کشورمان خیلی به آن اهمیت داده نشده است، گفت: به هرحال هنگامی که کسی در کشور ایده ای را خلق می کند، خواه ناخواه بخشی از آن ایده مربوط به آن دانشگاه یا مرکز پژوهشی مربوطه است که البته به این قوانین خیلی پرداخته نشده است و این موضوع برای نهادینه شدن نیازمند کار بیشتری است.
رییس دانشگاه صنعتی افزود:دومین بحث این است که چه کسی می خواهد ایده خلق شده را به محصول تبدیل کند، آیا این تنها وظیفه دانشگاه است یا اینکه دانشگاه می تواند با همکاری بخش خصوصی ایده خلق شده را به صورت مشترک به محصول تبدیل و به جامعه عرضه کنند.
وی همچنین با تاکید براینکه، تبدیل علم به محصول و ثروت یکی از موضوعات قابل پیگیری و از اصول اصلی دانشگاه صنعتی شریف محسوب می شود، گفت: در حال حاضر اساتید، دانشجویان و حتی فارغ التحصیلان دانشگاه شریف می توانند برای پروکاربردی کردن ایده ها خود از تجارب و آموخته های اساتید و دانشجویان سایر مراکز علمی و پژوهشی خارج از کشور به اشکال مختلف از جمله بصورت استاد معین بهره مند شوند.
۱۸۳۶**۱۴۴۰

انتهای پیام /*

آی تی رسا ن ایران...
ما را در سایت آی تی رسا ن ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان itrasan بازدید : 155 تاريخ : سه شنبه 18 خرداد 1395 ساعت: 12:02